Afbeelding

Leerlingen Emmaschool Breeduit moeten verhuizen

Algemeen

BUSSUM – De 65 leerlingen van de Emmaschool moeten vanuit Bussum Zuid verhuizen naar de hoofdlocatie aan de Fortenlaan in het Spiegel. De school laat weten: "De Koningin Emmaschool wordt op termijn gehuisvest op één locatie aan de Fortlaan. De locatie in Bussum Zuid verhuist in de zomervakantie 2014. De locatie aan de Slochterenlaan gaat verhuizen zodra de verbouwing van de Opmaat klaar is."

De school bereidt zich met de verhuizingen voor op de toekomstige daling van het aantal leerlingen. "Met een centrale locatie is de Emmaschool een robuuste en toekomstbestendige school die goed openbaar onderwijs kan blijven waarborgen. De verhuizingen hebben geen effect op de werkgelegenheid."

ChirstenUnie en PvdA voelen zich overvallen door dit besluit. "Wij ervaren dat we door de snelle besluitvorming buitenspel gezet zijn. Leerkrachten, ouders en een democratisch gekozen overheid worden gepasseerd in dit besluit om een locatie van een openbare school te sluiten." De partijen roepen de Stichting voor openbaar onderwijs Villa Primair op om alsnog hun besluit te heroverwegen.

Uit de krant