BFC verspeelt punten tegen Aurora

BUSSUM - Een punt heeft BFC zondag overgehouden aan het treffen met Aurora. De Bussumse derdeklasser zocht naar vorm en maakte vooral voor de rust nog fouten. Dat zorgde er mede voor dat het slechts 1-1 bleef aan de Meerweg.

BFC startte slap aan het duel en maakte veel fouten. Veel duels werden verloren en daarnaast was ook het passen onscherp aan de kant van de Bussumers. Daardoor konden de bezoekers het duel overnemen en voor het meeste gevaar zorgen. Aurora kreeg daardoor ook meteen al kansen, maar BFC kon het doel toch lang schoonhouden. Mede door het goede optreden van de keeper. Toch kon Aurora nog voor rust een goal op het scorebord zetten. Dat doelpunt bleek een wake-up-call voor BFC. Eenmaal bekomen van de tegentreffer zette BFC voor de rust meer druk op de achterhoede van de tegenstander en kwamen er al snel meer kansen. Met goed opgezet voetbal werd BFC stukken beter en nam de Bussumse ploeg het duel over. Aurora kon daar maar amper mee omgaan. Toch duurde het even voordat BFC de kansen ook echt kon benutten. Na een half uur spelen was het toch raak toen Sander Waterland op aangeven van z'n aanvoerder de bal achter de Aurora-keeper kon werken.

BFC was na de treffer een stuk beter, maar kon voor rust geen tweede treffer produceren. Na rust waren BFC en Aurora erg aan elkaar gewaagd. De twee ploegen kregen genoeg kansen. Aan Bussumse kant moest de doelman een paar keer reddend optreden. En met verve. Aan de andere kant kon ook BFC de doelman van Aurora geen moment verschalken. Dat leek vlak voor de slotfase toch te gaan proberen toen aanvoerder Knevel na een counter tegen de grond werd gewerkt. Een strafschop bleef echter, wonder boven wonder, achterwege. Daardoor bleef de 1-1 op het scorebord staan.