Afbeelding

Noord-Holland: plannen dorpshart volgens normen

Algemeen

BUSSUM - Het bestuur van Noord-Holland gaat geen stappen ondernemen om de leegstand van het centrum aan banden te leggen en daarmee de plannen van de gemeente met het dorpshart tegen te gaan. Dat antwoordt Gedeputeerde Staten op vragen van D66 en het CDA. 

De Statenleden hadden vragen gesteld over de Bussumse leegstand en hadden zorgen over het vergroten van het totale oppervlak voor ondernemers met zo'n 2000 m2, als straks de plannen met het dorpshart afgerond worden. De zorgen waren er des te meer omdat Bussum het hoogste percentage leegstand van de hele streek heeft. De Statenleden hoopten met de vragen dat Noord-Holland het vergroten van het oppervlak kon tegengaan. 

Volgens Gedeputeerde Staten voldoen de plannen van de gemeente Bussum aan de normen en kan er daarom geen stokje voor de plannen worden gestoken. Noord-Holland pakt zulke bouwplannen pas aan als ze 5000 m2 of groter worden. Daarnaast laat Gedeputeerde Staten weten dat men al heeft gekeken of er wat met het Bussumse plan gedaan moet worden en of het wel strookt met de rijksregelgeving. Ook dat bleek onhaalbaar. 

Uit de krant