Afbeelding

Hoogte parkeergelden wat aangepast

Algemeen

BUSSUM - Bussum heeft de hoogte van de parkeergelden voor de komende jaren wat aangepast. Dat heeft men gedaan, mede na bewaren van buurtbewoners en ondernemers. Al met al moet het parkeren straks wel meer gaan opleveren. 

De gemeente heeft onder andere de garage-abonnementen voor ondernemers goedkoper gemaakt. Een jaar garageparkeren kost straks 500 euro. Eerder leek dat het dubbele te worden. Aan de andere kant wordt het centrumparkeren voor ondernemers wel duurder, ook 500 euro. Dat zou eerst 250 euro gaan kosten. Garageparkeren en aan de straat parkeren wordt daarmee voor ondernemers even duur. 

De bedragen voor bewoners heeft de gemeente, vergeleken met het eerste voorstel van een paar maanden geleden, onveranderd gelaten. Vergeleken met de hoogte van de bedragen nu wordt het al met al wel wat duurder voor bewoners om te parkeren. Parkeren aan de straten van het centrum kost straks 125 euro per jaar, 23 euro duurder dan nu. Parkeren voor de bewoners van de centrumrand kost straks 31,25 euro per jaar, dubbel zo duur als nu. Het betaald parkeren kost ook vanaf volgend jaar gewoon één euro per uur. 

Al met al levert het parkeren de gemeente straks ongeveer 432.000 euro op, ongeveer 16.000 euro meer dan eerst het geval was. Vergeleken met nu, 232.000 euro, levert het totale parkeerplan de gemeente straks het dubbele op. Daarmee hoopt de gemeente het parkeren straks kostendekkend te maken. 

De gemeenteraad moet nog een klap geven op de veranderde parkeergelden. Dat gebeurt over twee weken. Woensdagavond werd er al over het voorstel vergaderd. Toen bleek er amper weerstand tegen de plannen. 

Uit de krant