Afbeelding

Hangjongeren gaan praten met buurtbewoners

Algemeen

BUSSUM - De hangjongeren, waarover afgelopen zomer veel werd geklaagd, gaan praten met de buurt. Daarmee hopen jongerenwerkers en de jongeren zelf de lucht met de buurt te klaren en elkaar beter te leren kennen. 

Vooral rond de Veerstraat en aangrenzende straten was er afgelopen zomer een probleem met hangjongeren. Vooral 's avonds laat ervaarden buurtbewoners veel overlast van het kabaal dat de jeugd maakte. De jongeren gaven na het geklaag al snel aan graag eens met de buurt te praten om de problemen op te lossen. 

Het gesprek werd op poten gezet door een groep van ongeveer 30 van de beklaagde hangjongeren. Op de avond wordt er gepraat met elkaar, wordt er een borrel gehouden en wordt het spel 'over de streep' gespeeld. De hangjongeren hopen dat er veel buurtbewoners op de avond af komen. Om daarvoor te zorgen gaan de jongeren deze week langs de deuren om buurtbewoners te vragen om ook te komen. De avond wordt gehouden over twee weken, op 14 november. De deuren van het buurtcentrum aan de Dr. Schaepmanlaan gaan open vanaf zeven uur. 

Uit de krant