Ton (l) en vader Joop Heerschop voor de zaak aan de Laarderweg.
Ton (l) en vader Joop Heerschop voor de zaak aan de Laarderweg.

Ton Heerschop: 'De laatste dag zal straks best zwaar worden'

Algemeen

BUSSUM - Zo'n beetje elke Bussumse doe-het-zelver heeft er wel eens wat gekocht: Hubo Heerschop aan de Laarderweg. Eerst jaren met Joop Heerschop achter de toonbank, de laatste jaren met zoon Ton als vast aanspreekpunt. Afgelopen maand besloten vader en zoon Heerschop te stoppen met de zaak. Reden: de omzet loopt te ver terug. "We hebben er lang over nagedacht, maar de knoop nu toch doorgehakt: we stoppen", vertelt Ton Heerschop deze week tegen de krant.

Het doorhakken van de knoop was een zware taak voor zoon Heerschop. "Zeker omdat we de zaak al heel erg lang hebben, hebben we er wel lang over na moeten denken. Je geeft voor jezelf toch een soort erfstuk op, met veel waarde voor m'n vader en mezelf. Je geeft een groot gedeelte van je leven weg. Maar als je alle redenen nog eens opsomt, besef je dat je een goede keuze hebt gemaakt. We zagen de omzet de laatste jaren steeds verder dalen. Als je dan op een punt komt dat je het huurcontract weer voor een paar jaar moet verlengen, ga je toch nadenken. We hadden het nu vast nog wel even gered, maar daarna? Dat kun je amper voorspellen. Het moet maar."

De zaak doet de deuren over een maand op slot. "Vooralsnog werken we gewoon door, en hard ook. Afgelopen weekend was het erg druk, mede omdat we spullen nu een stuk goedkoper verkopen. We hebben zeker voor een week omzet gehad. Dat geeft toch wel een raar gevoel. Als alles loopt zoals het moet lopen, hebben we de zaak volgende maand zo goed als leeg. De laatste dag zal straks wel heel apart worden. Best zwaar, voor ons allemaal. Maar we hebben er vrede mee."

Lees meer in het BussumsNieuws van 30 oktober.

Uit de krant