Afbeelding

Hockeyers doen goede zaken

Algemeen

BUSSUM - Met wederom een afgetekende zege hebben de Bussumse hockeyers van Gooische zondag goed zaken gedaan. De Bussumers versloegen het sterk terugekomen Amstelveen: 2-0.

De voornaamste opdracht voor de Bussumers was zondag om de tegenstander geen moment te onderschatten. De doorgaans sterke Amstelveners startten het hockeyjaar slecht met enkele verspeelde punten, maar komen de laatste weken sterk terug. De Bussumers hadden de tegenstander echter al snel goed onder controle. Voor de rust kon de ploeg op voorsprong komen, na de rust werd de voorsprong verdubbeld. Amstelveen probeerde wel wat terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan kracht om echt voor gevaar te zorgen.

Hockeysters denderen door
De hockeysters hebben de goede reeks zondag knap een vervolg gegeven met een goede zege (3-1) op het sterke Myra. De Bussumers denderen maar door en staan na afgelopen weekend gedeeld eerste. Concurrent HBS, dat ook won, heeft alleen een beter doelsaldo.

De Bussumers waren het hele duel wat beter dan Myra en stonden dan ook lang op een voorsprong van één goal. Myra kon echter vlak voor de slotfase wat terugdoen en daarmee nog even voor gevaar zorgen. De Bussumers schroefden het tempo nog één keer op en zette alles op alles om alsnog de zege te boeken. Dat deed de ploeg knap. De slotfase leverde de Bussumers nog twee doelpunten op en daarmee dus een terechte zege.

Uit de krant