Omgevallen bomen.
Omgevallen bomen.

Storm velt bomen, chaos op het spoor

Algemeen

BUSSUM - De zware herfststorm zorgt ook voor Bussum voor meerdere problemen. Al de hele dag moet de brandweer op pad voor gevelde bomen. Het was onder andere raak op de Boerhaavelaan, de Dwarslaan, de Zwaluwlaan en de Koningin Sophielaan. 

Op laatstgenoemde staat knakte een grote boom door de storm. De boom leek even op een naastgelegen pand te vallen, maar werd tegengehouden door een andere boom. De brandweer moest er aan de pas komen om de boom weg te zagen. De schade bleef verder beperkt. Ook op de andere plekken was er vooralsnog geen grote schade. Voor de deur van de Brandsmaschool knakte ook een boom. De boom zorgde voor schade aan een van de hekken. 

Spoor
Ook op het spoor zorgt de storm voor chaos. Het verkeer van en naar Naarden-Bussum heeft problemen door de harde windstoten en takken op de rails. Zowel naar Amsterdam als naar Utrecht gaat er amper verkeer over het spoor. Volgens de NS houden de problemen nog wel even aan. In Hilversum is een trein tegen een omgevallen boom aangereden. 

Wachten op een bus of een lift op het station
Brandweer rukt uit naar de Albrechtlaan voor een omgevallen boom
Twee bomen omgewaaid op de Zwaluwlaan

Uit de krant