Bussumse sport van het weekend

BFC op karakter langs nummer laatst

Na een paar weken zonder zege heeft BFC zondag weer eens gewonnen. Cadeau kreeg BFC de punten geen moment, maar toch stapten de Bussumers tegen nummer laatst HDS met een 1-4 zege van het veld.

BFC begon sterk en leek HDS meteen vast te zetten. Met een reeks kansen zorgden de Bussumers al snel voor gevaar, maar het voornaamste probleem aan de kant van de Bussumers was dat de laatste pass nog onscherp was. Daardoor kende HDS geen echt grote problemen, maar kon het zelf ook amper voor gevaar zorgen. Halverwege de eerste helft kon BFC wel een terechte voorsprong pakken. Freek Rovers kon de bal achter de HDS-doelman werken na een knappe pass van Tom Beekman. Daarna moest HDS met een paar grove charges BFC het voetballen beletten. Het zorgde er mede voor dat de ploeg nog terugkwam. Vlak voor rust werd zowel van BFC als van HDS een speler met rood van het veld gestuurd. Na de rust was BFC een stuk beter dan HDS en kon de ploeg al vroeg weer een voorsprong pakken toen Tom Beekman knap scoorde. HDS kreeg nog één grote kans, daarna was het gedaan voor de nummer laatst. BFC kon nog twee goals op het scorebord zetten. Eerst werkte een speler van HDS de bal achter de verkeerde keeper, daarna kon Sander Waterland nog scoren.

Laatste dagen voor HCAW

HCAW heeft nog 96 uur de kans om spelers voor komend honkbaljaar aan te trekken. Over4 dagen mogen er geen spelers meer overgeschreven worden. De Bussumse honkbalclub hoopt komend jaar vooral aan slag sterker te worden en onderzoekt hoe dat het beste kan. HCAW stelt voorop dat er vooral ook naar de jeugd gekeken wordt, maar noemt geen namen. HCAW gaat daarna ook weer van start. Als één van de eersten gaat de ploeg weer aan de slag.

BHC/SDS'99 boekt eerste zege

Een week na de krappe nederlaag tegen VZV hebben de handballers van BHC/SDS'99 zondag knap revanche genomen tegen RKDES. De Bussumse hoofdklasser was met 21-16 te sterk voor de Kudelstaartse tegenstander. De gemengde ploeg van BHC en SDS'99, nu voor het derde jaar samen, had wat opstartproblemen tegen het eveneen slechts gestarte RKDES. Dat zorgde er mede voor dat de twee ploegen lang aan elkaar gewaagd waren. Tot het begon te lopen, was BHC/SDS'99 een stuk sterker dan RKDES. De ploeg kon toen al snel voor gevaar zorgen en gedurende de rest van het duel aan een voorsprong werken. Vooral het goede samenspel van BHC/SDS'99 was opvallend. De handballers werkten na de wat zwakke start erg hard om de punten te pakken.