SDO laat kansen onbenut

BUSSUM - Kansen genoeg, maar geen punten zondag voor SDO. De Bussumse voetballers speelden sterk tegen het ervaren AFC '34, maar werden toch met 4-0 terug naar Bussum gestuurd.

Het mocht een wonder genoemd worden dat SDO geen goal scoorde. Vooral de eerste fase van het duel was de Bussumse ploeg een stuk sterker en kreeg SDO een reeks opgelegde kansen. Het falen van SDO werd door AFC '34 meteen afgestraft. Al halverwege de eerste helft kon de tegenstander van de Bussumers het spel overnemen en op voorsprong komen toen Sandro Staal een hoekschop hard tegen de touwen achter Rolf Hazelaar kon werken. De Bussumse doelman was kansloos op het harde schot.

Na de rust sloeg AFC '34 meteen weer toe. Weer kon de Alkmaarse ploeg met een hoekschop voor gevaar te zorgen en weer was het Staal met een goal. Het was voor SDO het teken om zelf te proberen om wat terug te doen. Net als voor rust konden de Bussumers voor veel gevaar zorgen. Het meeste gevaar kwam van Ilias El Mazouji. De Bussumse aanvaller kon tot 3 keer toe knap voor de goal van de tegenstander komen, maar de AFC '34-doelman redde steeds knap. Ook met een reeks hoekschoppen kon SDO voor gevaar zorgen, maar de Bussumers hadden geen geluk. Doordat de SDO-achterhoede één-op-één speelde, kreeg AFC '34 kansen op tegenaanvallen. De Alkmaarders benutten deze counters goed. AFC '34 kon daarmee nog twee keer scoren en pakte zo een geflatteerde zege. SDO kreeg nog wel kansen. De grootste kans was een strafschop, maar ook deze bleef onbenut. De doelman van AFC '34 kon de bal zonder problemen tegenhouden.