Afbeelding

Aanleg schermen langs spoor start komend jaar

Algemeen

BUSSUM - De aanleg van de schermen langs het spoor van Naarden-Bussum start komend jaar. Dat laat spoorbeheerder ProRail weten. Er wordt gewerkt met twee fases. 

De spoorbeheerder start het tweede kwartaal van volgend jaar eerst met het aanleggen van de schermen dwars door Bussum, tussen Naarden-Bussum en Bussum-Zuid. Daar wordt voor ongeveer twaalfhonderd meter aan zogenoemde kokosschermen geplaatst. Deze schermen moeten het kabaal vanaf het spoor voor omwonenden tegenhouden. Al met al moet het werk een jaar later worden afgerond. 

Ook heeft de spoorbeheerder plannen om schermen te plaatsen rondom Naarden-Bussum, langs onder andere de Meerweg. Omdat daar nog wordt gekeken om ook het spoor zelf aan te pakken, gaat dat wat langer duren. Er wordt nog onderzocht of er sporen weggehaald kunnen worden, wat voor een betere doorstroom op de overwegen kan zorgen. Of en wanneer er sporen weggehaald worden en wanneer dus de bouw van de schermen start, moet nog worden bepaald. 

Met de komst van de schermen wordt een langgekoesterde wens van omwonenden vervuld. Deze klagen al langer over het vele kabaal langs het spoor. 

Uit de krant