Via Zorgstart gingen meer dan honderd mensen aan het werk.
Via Zorgstart gingen meer dan honderd mensen aan het werk. Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

Meer dan 150 mensen aan het werk door werkgelegenheidsprojecten in regio

Algemeen

REGIO - Dankzij diverse werkgelegenheidsprojecten in de regio Gooi en Vechtstreek zijn al meer dan hondervijftig mensen aan werk geholpen.

Dit blijkt uit gegevens van Monitor Werken aan Werk en Perspectief op Werk van het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek. De gegevens hebben betrekking op het derde kwartaal van 2021. 

ZorgStart
De actuele cijfers liggen hoger. Het project ZorgStart heeft al meer dan honderd mensen aan een betaalde baan geholpen. Via ZorgStart worden mensen zonder zorgachtergrond klaargestoomd voor een baan in de zorg. Er zijn volop vacatures en werkzoekenden in de regio Gooi en Vechtstreek, maar vraag en aanbod komen niet overeen. Om dit op te lossen, zijn er diverse werkgelegenheidsprojecten in het leven geroepen.

Toekomstbestendig
Alle projecten zijn samen met het bedrijfsleven en onderwijs ontwikkeld. De focus ligt op sectoren met toekomstbestendige baankansen. In 2021 werden projecten gelanceerd die gericht waren op onder andere de zorg, media en circulaire economie. In het eerste kwartaal van 2022 start een aantal projecten in de horeca, ICT, bouw en techniek.

Eind 2023
De projecten zijn gericht op uitkeringsgerechtigden, werkenden in loondienst en zzp’ers die vanwege de coronacrisis hun werk of omzet (dreigen te) verliezen. De werkgelegenheidsprojecten lopen tot en met eind 2023.

Uit de krant