Foto: SV Spakenburg/Jan Erkelens
Foto: SV Spakenburg/Jan Erkelens

Bussumer nu echt hoofdcoach Spakenburg

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse voetbalcoach Jochem Twisker staat de komende anderhalf jaar aan het roer van topklasser SV Spakenburg. De Bussumer nam de honneurs al enkele weken waar na het ontslag van coach Johan de Kock, deze week volgde een vast contract.

Spakenburg kwam deze week tot een akkoord met de coach en gaf hem meteen het vertrouwen voor de komende anderhalf jaar. Het duurde even voordat de club een contract kon geven, omdat de Bussumer nog het brevet moest halen om topklassers als Spakenburg te mogen coachen.

Voor het ontslag van De Kock was de Bussumer al de rechterhand van de hoofdcoach, na enkele jaren de jeugd te hebben gecoacht. De Kock werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Toen Twisker het roer overnam werden de resultaten al snel beter. Sterker nog, onder de Bussumer heeft de Spakenburgse topklasser nog geen duel verloren. Volgende week wacht de eerste grote testcase voor Twisker: dan speelt Spakenburg op Sportpark De Westmaat tegen buur en concurrent IJsselmeervogels.

Uit de krant