Afbeelding
Foto: PR

Goois Lyceum voor zesde keer beoordeeld als Excellent School

Algemeen

BUSSUM - Het Goois Lyceum heeft opnieuw het predicaat Excellent ontvangen. Dit prestigieuze predicaat wordt toegekend aan goede scholen die uitblinken in een specifiek profiel en wordt uitgereikt door een onafhankelijke commissie van de Inspectie van het Onderwijs. Het is de zesde keer dat Goois Lyceum deze mooie waardering ontvangt.

De havo/vwo-school uit Bussum krijgt voor beide afdelingen het predicaat Excellent vanwege de grote keuzemogelijkheden voor leerlingen. Onder andere in het stromenonderwijs dat zij aanbiedt, zoals het technasium en kunst & media-onderwijs, en het grote aanbod extra activiteiten en lessen waar leerlingen in de middag uit kunnen kiezen. Zo kan een leerling bijvoorbeeld meedoen aan lessen mindfulness, Chinees leren van een native speaker en programmeren bij de Lego League. Ook voor extra hulp kan elke leerling op ‘t Goois goed terecht in de middag, zoals een extra uur wiskunde of hulp bij het plannen en organiseren van het schoolwerk.

Het juryrapport was lovend: “De jury is onder de indruk van het leerlinggericht aanbod in het extracurriculaire middagprogramma en het zogeheten stromenaanbod binnen het curriculum. Beide worden vormgegeven vanuit een heldere visie op leren en ontwikkelen, en de daaruit voortkomende kernwaarden. Het Goois Lyceum ademt een sfeer van gezamenlijkheid. Wie de jury ook heeft gesproken in de school, er is één geheel qua cultuur, openheid, ruimte, keuzevrijheid, vertrouwen geven en in ontwikkeling zijn. Niet wij zitten of werken op het Goois Lyceum, maar wij zijn het Goois Lyceum, is de voelbare gedachte. Het Goois Lyceum kan hiermee in de ogen van de jury als voorbeeld dienen voor andere scholen.“

De school vierde de Excellente-waardering feestelijk met onder andere 1.300 gebakjes voor de leerlingen, rookkanonnen op het dak en onderwijswethouder Geert-Jan Hendriks kwam langs voor het hijsen van de Excellente School-vlag. “We zijn ongelofelijk trots op onze leerlingen en collega’s. Het grootste compliment uit het juryrapport is de bevestiging dat elke leerling hier wordt gezien en zichzelf mag zijn”, aldus rector Miriam Watts-Jones. Ook elf andere VO-scholen kregen het predicaat Excellent.

Uit de krant