Voetbalsters SDO bekeren verder

BUSSUM - Een week nadat het elftal punten verspeelde, hebben de voetbalsters van SDO knap revanche genomen tegen het sterke Kadoelen. De Bussumers versloegen Kadoelen met 2-1 en haalden daarmee de volgende ronde van de beker.

SDO speelde sterk en zette Kadoelen meteen vast. De tegenstander gaf SDO alle kans om te voetballen en dat leverde de Bussumers direct kansen op. Meerdere keren konden de aanvallers voor de goal voor de tegenstanders komen, maar keer op keer bleek de keepster van Kadoelen te sterk en werden goals lang voorkomen. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat SDO het goede voetbal ook kon omzetten in een goal. De Bussumse aanvaller Demi Hemelaar kon na een sterke trap van Iris Wagemaker de eerste Bussumse goal op het scorebord zetten. Ook na de goal bleef SDO de betere ploeg. Kadoelen kwam zelf amper aan aanvallen toe.

Na de rust was het meteen weer raak voor SDO toen Hemelaar de score kon verdubbelen. De tweede goal bleek echter een ommekeer voor SDO. Het spelbeeld werd daarna een stuk poverder. SDO creëerde nog wel kansen, maar faalde steeds met het benutten daarvan. Waar de Bussumers vergaten te scoren, kon Kadoelen vlak voor het eind van de wedstrijd nog wat terugdoen met een treffer.