Afbeelding

Twee Bussumers toegetreden tot Europees Jeugd Parlement

Algemeen

BUSSUM - Twee Bussumers mogen vanaf nu hun stem laten horen voor het Europees Jeugd Parlement. Het gaat om vwo'ers Ruben de Bruin en Roma Vaessen van het Willem de Zwijger College. Het duo heeft een Europese week achter de rug vol debatteren met andere Europese jongeren.

De Bussumers leerden het Europees Jeugd Parlement kennen door school. "Een paar maanden geleden kregen we na een les Engels op school een flyer van het Europees Jeugd Parlement. Ze zochten een groep jongeren met debatteren als hobby. Daarnaast kon je je Engels verbeteren. En dat leek me wel wat. Van het één kwam een beetje het ander. Samen met Roma hebben we meerdere voorrondes moeten doorlopen waarbij je moest debatteren. We begonnen op een Amsterdamse voorronde. Steeds werden er deelnemers weggestuurd en mochten we door naar de volgende ronde. Een paar rondes later mochten we ook echt toetreden tot het parlement", vertelt Ruben.

In totaal mocht Nederland negen jongeren afleveren voor het Europees Jeugd Parlement. "Dan mag je het wel opvallend noemen dat er twee Bussumers tussenzaten. Gedurende eerdere rondes deden er heel veel jongeren mee, dus we hebben onszelf wel bewezen."

Lees meer in het BussumsNieuws van 16 oktober.

Uit de krant