Afbeelding

Gemeente: 'Bussum op koers'

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum heeft haar zaakjes voor de komende jaren goed op orde. Dat stelt wethouder Gerard Boekhoff (PvdA) na het afronden van de begroting voor de komende jaren. Het plan werd deze week gepresenteerd. 

De gemeente moet ook volgend jaar weer besparen, dat was al bekend. De komende jaren worden onder andere taken als jeugdzorg door de gemeente zelf geregeld. Daarvoor ontvangt Bussum meer geld, maar moet de gemeente ook meer regelen. Op deze zorgonderdelen hoopt de gemeente straks te besparen door zaken anders te regelen. Ook op andere zaken als groenonderhoud kan volgens de gemeente bespaard worden door alles anders te regelen. Om te voorkomen dat de gemeente verrast wordt door enkele van deze nog onzekere zaken worden de algemene reserves op orde gehouden. "Over het algemeen mogen we gezond genoemd worden", concludeert de wethouder. "Er staat een plan waar we trots op mogen zijn."

De wethouder benadrukt dat de woonlasten voor Bussumers laag gehouden worden. De lasten nemen voor een enkeling wat toe, maar dat valt te verwaarlozen.

De plannen voor de komende jaren moeten nog worden goedgekeurd. De gemeenteraad stemt komende maand over het plan. 

Uit de krant