Afbeelding

Tekenfilms inspreken en 3D-monsters maken in de herfstvakantie

Algemeen

BUSSUM - Filmhuis Bussum is trots dat hét internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd deze herfstvakantie naar Bussum komt. Drie dagen lang, op 23, 24 en 25 oktober, staat Filmhuis Bussum in het teken van Cinekid. Dat betekent dat honderden kinderen kunnen genieten van films en workshops die te maken hebben met film en tv.

Janine Beulink, directeur van het Filmhuis, is erg blij dat het festival nu voor het eerst naar Bussum komt. "Het is namelijk een ontzettend mooi festival en het is heel fijn dat er nu in de herfstvakantie veel te doen is voor de kinderen. We merken dat er ook veel vraag naar is en verwachten daarom wel ruim 500 kinderen over drie dagen verspreid."

Op het programma staan films die nog niet eerder in Bussum te zien waren. De kinderen met een kaartje voor de voorstelling kunnen ook terecht in het Cinekid Café. Daar kunnen ze een workshop volgen: 'Maak je eigen flipboek'. Verder staat er een Doodle 3D printpaal. Hier kunnen de kinderen zelf een eenvoudige krabbel maken en die in 3D laten printen. Daarnaast is er nog een kleurwedstrijd en worden de kinderen geschminkt.

Workshops
Filmhuis Bussum biedt twee workshops aan waarvoor je nu al een kaartje kunt kopen. Het gaat om de workshop Grunt en de 3-D monsters (7+) waarbij de kinderen een monster in 3D maken en daarmee een animatiefilm maken. De andere workshop is de Cartoon Network Dubbing Workshop (8+). Tijdens deze workshop kunnen kinderen zelf een tekenfilm inspreken. Hierbij worden ze begeleid door een professionele stemmenspecialist.

Kaartjes voor de film kosten 8,50 euro en de workshops 9,50 euro. Kijk voor alle informatie op www.filmhuisbussum.nl.

Uit de krant