In de rij om een vraag te stellen
In de rij om een vraag te stellen

Bewoners bekijken plannen voor Nieuwe Brink / Scapino

Algemeen

BUSSUM – De gemeente heeft gisteren een bijeenkomst gehouden waarop de aangepaste plannen voor het terrein Nieuwe Brink / Scapino zijn gepresenteerd. Het was de bedoeling om iedereen op het gemeentehuis te ontvangen, maar vanwege een stroomstoring werd de bijeenkomst in de Brede School gehouden.

Met kleine busjes werden de belangstellenden naar Bussum-Zuid gebracht. Daar konden ze de projectplannen bekijken voor het centrum. Het plan is om winkels, een plein, woningen, een supermarkt en een grote parkeergarage te bouwen.

Vanuit de zaal kwamen er nog veel vragen over de plannen. René Sweijen, woordvoerder van het Platform Hart voor Bussum, was ook bij de avond aanwezig. Hij is tegenstander van het plan en hekelt vooral de supermarkt omdat daar volgens hem geen behoefte aan is. Hij noemt de avond 'teleurstellend'. "Er waren veel mensen met heel veel vragen. Maar de antwoorden bleven uit of er werd iets vaags gezegd. Zo werd er helemaal niet over de supermarkt gesproken en ook kon men niet zeggen of de bomen bij de Thierensstraat worden gekapt."
 

Uit de krant