Afbeelding

Trein ramt auto op spoor Naarden-Bussum

Algemeen

BUSSUM - Op de spoorwegovergang van de Generaal de la Reijlaan, vlak voor station Naarden-Bussum, is vanmiddag een auto door een trein geschept. De bestuurder van de auto probeerde op het laatste moment over te steken toen de spoorbomen al sloten. De auto werd geraakt door een Intercity, begon te tollen en kwam aan de andere kant van de rails tot stilstand. De bestuurder en z'n zoontje konden op het laatste moment uit de auto wegkomen.  

De auto werd vol geraakt aan de achterkant. Een ooggetuige vertelt een harde klap te hebben gehoord. "Plots zag je de auto nog proberen over te steken, maar te laat. Het gebeurde allemaal heel snel. De vader en zijn zoontje moesten rennen voor hun leven. De vader had een grote schaafwond op z'n voorhoofd. Zijn zoontje was heel erg geschrokken." Medewerkers van een naastgelegen café hebben de geschrokken vader en zoon opgevangen. Ambulancepersoneel heeft ze ter plaatse gecontroleerd. 

Na het ongeval werd het spoor afgesloten en bleven de spoorbomen dicht. Het verkeer stond vlak na het ongeval muurvast. Ook op het spoor ontstond veel oponthoud. Pas rond zeven uur worden de laatste problemen verholpen. 

Uit de krant