Bussumse sport van het weekend

Weer stunt SDO

Goed voetbal en meer dan voldoende kansen hebben SDO zondag aan een knappe zege geholpen tegen De Kennemers. Op het ondanks de regen goed bespeelbare veld waren de Bussumers heer en meester en werd De Kennemers met 3-1 aan de kant gezet. SDO had al snel de overhand en kreeg veel kansen tegen De Kennemers. Het mocht een wonder heten dat SDO pas halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. De Bussumers kregen grote kansen, maar eerst hielden de doelman van de tegenstander en de lat nog een treffer tegen. Na een fout van de achterhoede van De Kennemers kon Sven Peereboom halverwege toch de score openen voor de Bussumse promovendus. Voor rust kwam De Kennemers nog terug. Na rust was SDO een stuk sterker en konden de broers Sven en Zeno Peereboom met goals de zege pakken.

Slotfase nekt voetbalsters

Goed voetbal bleek afgelopen weekend op de valreep toch onvoldoende voor de voetbalsters van SDO. De Bussumse dames leken lang af te stevenen op een zege, maar speelden toch 3-3 tegen Kadoelen. SDO en Kadoelen maakten het duel vanaf de aftrap erg spannend. Vlak voor de slotfase stond het 2-3 voor de Bussumers. Kadoelen kon op het laatste moment nog terugkomen.

Eerste nederlaag AW

Koploper Allen Weerbaar heeft afgelopen weekend de eerste nederlaag van het jaar geleden. De Bussumse zesdeklasser verloor met 5-3 van het lager geklasseerde RAP en moest de eerste plaats afstaan. De afgelopen weken zo goed presterende Bussumers hadden afgelopen weekend problemen met het spel van de Amsterdammers. Daarnaast zorgde ook het slechte veld ervoor dat Allen Weerbaar amper aan voetballen toekwam.

Punt voor BHC

BHC heeft afgelopen weekend een punt overgehouden aan het laatste veldduel van het jaar. De Bussumse handballers stapten tegen Shot'73 met 13-13 van het veld. Daarmee gaat BHC na de eerste helft van het handbaljaar aan kop van de rechterkant van het klassement. BHC staat zes punten achter op de koploper, maar heeft een goede voorsprong van 5 punten op de nummer laatst SV Zeeburg. Komend weekend gaat het zaaljaar van start.

DOC vernedert nummer laatst

Zonder al te grote problemen hebben de korfballers van DOC zaterdag een grote score op het scorebord kunnen zetten tegen de puntloze nummer laatst SGV: DOC vernederde SGV met 16-2.  Waar DOC de afgelopen weken vaak net tekort kwam voor een zege, was het de ploeg afgelopen weekend wel gegund om de zege te pakken. Daarmee deed de ploeg goede zaken aan de onderkant van het klassement.

Zaalvoetballers sterk

Hun vechtlust werd vlak voor het weekend fors beloond voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumse zaalvoetballers boekten de derde achtereenvolgende zege door AbN aan de kant te zetten: 3-2. Cadeau kregen de Bussumers de punten geen moment. Voor rust had het team nog volop problemen met AbN. De tegenstander kwam op voorsprong door twee foutjes van de Bussumers. Na de rust kon ZVV Jos Geerling het tempo opvoeren en werd het spel een stuk beter. Met doelpunten van Jesse Stroomberg kon de achterstand worden omgezet in een overwinning.