Forza Almere laat BFC kansloos

BUSSUM - Kansloos en futloos voetbal hebben BFC zondag de eerste nederlaag van het voetbaljaar opgeleverd. De Bussumse derdeklasser werd weggespeeld door Forza Almere, dat zonder problemen een 0-3 zege op het scorebord zette. BFC zakt daardoor weg naar plaats 4 van het klassement.

Waar BFC de laatste weken ondanks het slechte voetbal goed wegkwam, kregen de Bussumers deze keer geen enkele kans. Forza Almere zette al vroeg druk en was al snel een stuk beter dan BFC. De Almeerders toonden een stuk meer vechtlust. BFC leek er zondag geen kracht voor te hebben. Forza Almere kon na een half uur voetballen een voorsprong op het scorebord zetten. De goal schudde BFC amper wakker en steeds bleef men achter de achterstand aanlopen. Na de rust bleven de toeschouwers langs het natte veld hopen op een beter BFC. Maar het spelbeeld bleef hetzelfde. BFC probeerde van alles, maar moest al snel toegeven dat Forza Almere de betere ploeg op het veld was. De Almeerders konden volharden met veel vechtlust en gaven geen enkele kans weg aan de Bussumers. Zonder al te grote problemen kon Forza Almere gedurende de tweede helft de voorsprong vergroten naar 0-3, zonder dat BFC daar wat aan kon doen.