Afbeelding

CU trekt aan de noodrem over spoorbomen

Algemeen

BUSSUM - Er moet een goed onderzoek komen naar de problemen met de spoorbomen van Bussum, waarna de problemen structureel opgelost kunnen worden. Dat meent de Bussumse tak van de ChristenUnie. 

Het steekt de partij dat de Bussumse spoorbomen nog steeds voor veel gevaar zorgen. Daarnaast heeft men problemen met het gegeven dat de spoorbomen een groot gedeelte van het uur gesloten worden voor passerend spoorverkeer, zodat de bomen een groot obstakel vormen voor het wegverkeer. Een probleem dat al veel langer speelt. Er wordt door onder andere de spoorbeheerder al gekeken om het probleem op te lossen, onder andere door het weghalen van extra sporen rond de overgangen. volgens de Bussumers lost dat het probleem amper op. Een goed onderzoek zou er volgens hen voor kunnen zorgen dat het probleem structureel aangepakt kan worden. 

Een van de Kamerleden van CU stelde onlangs al vragen over het spoorprobleem van Bussum. Toen bleek dat er over enkele weken al een onderzoek naar de 'dichtligtijden' start. Volgens de lokale CU moet er vooral ook worden gekeken naar de vertrekprocedures op Naarden-Bussum. Het valt de leden op dat de spoorbomen vaak al naar beneden gaan ver voor de trein vanaf het perron vertrekt. "Een compleet onderzoek naar alle facetten zou pas echt goed kunnen helpen om het probleem op te lossen", vertelt fractievoorzitter Michel Klein. 

De CU roept het Bussumse college van B&W daarom nog eens op om aandacht te vragen voor het probleem aan het adres van de staatssecretaris. Het probleem wordt komende maand voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Uit de krant