Johan Platje (links) samen met zijn team in de winkel.
Johan Platje (links) samen met zijn team in de winkel.

'Elektrische fietsen steeds populairder bij jonge mensen'

Algemeen

BUSSUM - Maar liefst 25 jaar bestaat de fietsenzaak van Johan Platje in Bussum-Zuid. De fietsenmaker zit al 44 jaar in het vak en staat nog steeds met veel liefde in zijn werkplaats.

Johan Platje verkoopt behalve de stadsfietsen ook veel elektrische fietsen. "De vervanger van de Spartamet doet het erg goed. We verkopen deze snelle fietsen al zeker tien jaar. We zien dat de elektrische fietsen steeds populairder worden bij jonge mensen die de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer. Met trapondersteuning kun je zo een hoop reiskosten besparen. Ook het sportieve element spreekt veel mensen aan."

Maar natuurlijk zijn ook oudere mensen gek op de elektrische fiets. "Veel ouderen krijgen er echt een boost van. Opeens kunnen ze wel weer naar het dorp fietsen en dat is goed voor hun zelfvertrouwen. De mensen worden er oprecht blij van, want hun leefwereld wordt vergroot. Het is wel jammer dat de elektrische fiets niet vergoed wordt en bijvoorbeeld de scootmobiel wel. Ik denk juist dat je beter het fietsen kunt stimuleren want de mensen blijven er fit bij."

 

Uit de krant