Gedeputeerde Jaap Bond verricht de eerste werkzaamheden
Gedeputeerde Jaap Bond verricht de eerste werkzaamheden

Werkzaamheden voor natuurverbinding gestart

Algemeen

BUSSUM - Nog voor het broedseizoen, maart 2014, moet de nieuwe natuurverbinding Grijzenveen zijn afgerond. Vandaag gaf gedeputeerde Jaap Bond, die tevens voorzitter is van het Goois Natuurreservaat, de aftrap voor de werkzaamheden door zelf een graafmachine te besturen. Als de werkzaamheden klaar zijn ontstaat een doorgaande route vanaf het Naardermeer (Koeienmeent) naar de Gooise heidevelden (Cruysbergen).

Het weilandje tussen Het Spiegel en de Hilversumse Meent wordt om te beginnen afgegraven. Hierdoor wordt de bodem weer 'voedselarm' en komt de natuurlijke flora weer tot uiting. Om het terrein komt een hek, zodat de koeien vanuit Cruysbergen niet zomaar de weg op kunnen lopen. Verder komen er twee faunapassages onder de Hilversumsemeentweg naar het noordelijke deel van Grijzenveen. 

Groenliefhebbers moeten in de toekomst ook een volledig rondje om de Hilversumse Meent kunnen lopen. Er komen wandelpanden met bruggen door het moerassige gebied, waar ook de restanten van Fort Werk I worden uitgegraven. Het voetbalveldje voor de jeugd blijft behouden. 

De nieuwe natuurverbinding

Uit de krant