Het was onder andere raak voor café De Koperen Kraan aan de Herenstraat
Het was onder andere raak voor café De Koperen Kraan aan de Herenstraat

Horecaweekend met meerdere opstootjes

Algemeen

BUSSUM - Kroeggangers hebben afgelopen weekend voor meerdere opstootjes gezorgd. Het was tot twee keer toe goed raak aan de Herenstraat, vlak voor café De Koperen Kraan. Zowel zaterdag als zondag hebben agenten daar mensen aangehouden. 

Zaterdag ontstond er aan de Herenstraat, door nog onbekende reden, een opstootje tussen zo'n 20 kroeggangers. Kroegpersoneel kon het opstootje snel sussen, maar er werden wel rake klappen gegeven. Eén van de vechtersbazen, een jongen van 20 jaar, werd aangehouden. De jonge kroegganger zou ook geschopt en geslagen hebben en deed later heel vervelend tegen het personeel. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen. Zondag maakte een andere kroegganger het nog bonter. De jongen van 22 jaar wandelde voor De Koperen Kraan langs onderweg naar De Boemel en had onderweg een grote mond tegen het deurpersoneel. Het personeel sprak de jongeman daar op aan, waarop de jongen het personeel met de dood bedreigde. Agenten hebben de jongen later aangehouden. 

Ook voor café De Houten Kop was zaterdag een opstootje. Daar kregen twee mannen het met elkaar aan de stok. Agenten konden het opstootje sussen en hebben de mannen weggestuurd. Ze vertrokken meteen. 

Uit de krant