Bussumse sport van het weekend

BFC houdt punt over aan doelpuntenfeest

Door veel vechtlust te tonen heeft BFC op het laatste moment een punt kunnen pakken na een spannend duel tegen Wasmeer. De Bussumers stapten na een duel volop kansen en goals met 4-4 van het veld en hebben daardoor nog steeds een ongeslagen status. BFC startte goed en speelde de eerste fase van het duel volop de aanval. Af en toe kon ook Wasmeer voor gevaar zorgen. Toch leek BFC het betere van het spel te hebben en kwam de ploeg ook knap op voorsprong door een harde pegel van Mike Ruitenbeek langs de doelman van de tegenstander. Wasmeer leek wakker te worden van de goal van BFC en zocht met veel werklust een treffer. Deze kreeg het ook. Sterker nog, nog voor de rust keek BFC tegen een anderstand aan na twee goals van Wasmeer. Na de rust kon BFC snel orde op zaken stellen. Tom Beekman brak door de achterhoede van de tegenstander en kon passen naar Siemen van Tongeren. Laatstgenoemde kon de 2-2 op het scorebord zetten. Toch kon Wasmeer weer terugkomen. Met twee goals leek de streekgenoot van de Bussumers op een zege af te stevenen. Hard werken van de Bussumers werd echter alsnog beloond. Vlak voor de slotfase kon Sander Waterland de 4-3 maken, even later kon Ruitenbeek alsnog een punt pakken voor de Bussumers.

Weer zege Bussumse hockeyers

Weer een goed weekend voor de Bussumse hockeyers. De mannen van Gooische boekten afgelopen weekend weer een zege. Het lager geklasseerde Groen-Geel werd met 1-4 aan de kant gezet. De Bussumers kenden geen grote problemen tegen de nummer acht van de stand. Al vroeg werd er aangevallen en kon er een marge op het scorebord worden gezet. Groen-Geel kreeg geen grote kansen om echt terug te komen.

Ook hockeysters goed

Met weer een zege gaat het goed met de hockeysters van Gooische. De Bussumse dames wonnen zondag met 2-4 van Bennebroek en doen nog steeds goed mee met de beste teams van de klasse. De Bussumse dames startten stroef en moesten de eerste fase nog wat kansen van de tegenstander tegenhouden. Daarna namen de Bussumers het duel over en werd er voor rust al twee keer gescoord. Na de rust volgden er nog twee treffers, waarmee het duel gespeeld was en de Bussumers een zege pakten.

DOC komt net tekort

Eén punt kwamen de korfballers van DOC zaterdag tekort voor een punt tegen het beter presterende Wolderwijd. De Bussumers kwamen met 11-10 net tekort. DOC begon zwak en maakte vooral voor de rust veel fouten, waardoor de ploeg zocht naar vorm. De tegenstander had deze vorm wel en kon met een betere fase ook een voorsprong pakken. Na de eerste helft stond DOC met 6-3 achter. Na rust speelde DOC veel beter en werden de kansen ook beter benut. DOC stond zelfs even op voorsprong, maar moest daarna toch nog toegeven en verloor het duel.

Nederlaag zaalvoetballers

Een week na de knappe zege op ACK hebben de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling het goede spel geen vervolg kunnen geven. De Bussumse ploeg kon geen potten breken tegen de reserves van AORC/Lebo Vastgoed. De zaalvoetballers verloren met 1-4 van de doorgaans sterkere tegenstander. De Bussumers kwamen op meerdere fronten net tekort. Zo was de ploeg gehavend, ontbrak het aan echt grote kansen en was de tegenstander net even wat beter. Toch kwamen de Bussumers wel op voorsprong. Na een goede bal van debutant Sylvester van de Water kon Desley Groenewegen de eerste treffer op het scorebord zetten. AORC/Lebo Vastgoed kon echter meteen wat terugdoen. Voor de rust leken de Bussumers wederom een voorsprong te kunnen pakken. Eerst raakte Van de Water het houtwerk, later kon de doelman van de tegenstander ook een kans van Rowell van der Meer tegenhouden. AORC/Lebo Vastgoed had wat meer geluk en kon voor de rust wel een voorsprong pakken. Ook na de rust zetten de Bussumers meerdere keren aan. Zo kon onder andere Jesse Stroomberg meerdere malen voor gevaar zorgen. De oud-speler van SDO kwam steeds goed los, maar kon de doelman van de tegenstander geen enkele keer passeren. Ook Rowell van der Meer, Rutger Braam en Daan Stroomberg kregen kansen, maar ook dat leverde geen goals op. AORC/Lebo Vastgoed kon vervolgens de marge vergroten met nog 3 treffers. Daarmee was de nederlaag van de Bussumers geflatteerd, maar wel terecht. AORC/Lebo Vastgoed was een een stuk doortastender.