SDO toont karakter

BUSSUM - Het betere van het spel en genoeg aanvallen, maar wederom slechts een punt zondag voor de voetballers van SDO. De Bussumers speelden sterk tegen het veel beter presterende De Meern, maar stapten na anderhalf uur voetballen toch weer met 0-0 van het veld.

SDO zette al snel druk en kon meteen de toon zetten. Met goed opgebouwd voetbal leken de Bussumers heer en meester. Als tegenstander De Meern al voor gevaar kon zorgen, dan gebeurde dat als SDO een foutje maakte. Verder had de tegenstander geen enkel antwoord op het spel van SDO.Toch kende ook SDO problemen. Als de Bussumers een goede aanval opzetten, dan ontbrak meestal een laatste goede pass. Daardoor kon SDO amper goed voor de goal komen om een kans te creëren. Datzelfde euvel kenden de Bussumers ook na de rust. Er was goed voetbal, maar amper grote kansen. De grootste kans was er Berry van 't Land. De Bussumers werkte een hard geschoten trap nog maar net tegen de keeper aan. De slotfase van het duel werd vooral getekend door een fors aantal kaarten: De Meern kreeg 6 gele kaarten, waarvan er twee rood werden. Dat gebeurde echter te laat voor SDO. De 0-0 bleef staan.

Knappe zege vrouwen
Na een duel vol goals hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend een knappe zege geboekt. De Bussumse vrouwen trokken met 5-4 aan het langste eind tegen het sterke Westlandia.

Na een reeks nederlagen kwam de zege als geroepen. SDO begon goed en was de eerste helft de sterkere ploeg. Toch keek de ploeg tot twee keer toe tegen een achterstand aan. Met twee goals kon Demi Hemelaar de achterstand twee keer rechtzetten. Ook na de rust kwam SDO op achterstand. Weer toonde de ploeg veerkracht. De achterstand werd steeds knap gerepareerd. Na de 4-4 werd het even ontzettend spannend. SDO kon de zege pakken doordat Deborah van Boxtel met een knappe boogbal de 5-4 maakte.