'What’s eating me?'
'What’s eating me?' Foto: Renée Verberne

Kunstexpositie ‘Place to be’ bij Galerie Pouloeuff start binnenkort

Algemeen

NAARDEN - Kunstliefhebbers opgelet, want van 22 januari tot en met 27 maart is de expositie ‘Place to be’ te zien bij Galerie Pouloeuff aan de Turfpoortstraat 36a in Naarden. Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent, dus dát voorspelt veel goeds. 

Deze expositie is tot stand gekomen door een samenwerking van Galerie Pouloeuff en de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK), waar de zes deelnemende kunstenaars overigens ook lid van zijn. De (bijna) afgestudeerde professionele kunstenaars presenteren een mooie, persoonlijke mix van schilderijen, fotografie en sculpturen.

Het thema is de ideale plek om te zijn. Waar wil je zijn? Aan welke plek heb je de mooiste herinneringen? Verlang je weer naar cafés vol liefde en geluid of juist naar een verlaten strand met alleen de zee als gezelschap? En daar geeft elke kunstenaar zijn/haar eigen draai aan. 

Ook zal de expositie deels in het teken staan van het 10-jarige jubileum van BOK. De stichting helpt al tien jaar professionele kunstenaars op artistiek, zakelijk en politiek vlak en wil hier aandacht aan besteden. 

De zes deelnemende kunstenaars zijn

Nienke van der Burg (1999) geeft in haar schilderijen haar beleving van een herinnering weer. Zij onderzoekt daarbij het verlangen om een herinnering vast te kunnen houden. Het koesteren van het ongrijpbare.

Myriam Gras (1992) onderzoekt de socio-economische relatie met onze alledaagse omgeving en ontwikkelde voor deze expositie een serie fotografische collages over haar huidige woonplaats Helsinki en het idyllische landschap rondom de stad. De werken reflecteren op de hedendaagse en historische impact van deze plek en de onderliggende verhaallijnen.

Benjamin Schoones (1993) richt zich op ruimte, op de pluriformiteit en uniformiteit van patronen, cyclussen en ritmes. Zijn abstracte schilderijen zijn een combinatie van strak en los, patronen en toevalligheden. Voor deze expositie haalt hij inspiratie uit rook, gezoem, stof en meer dat zich door luchtschachten kan voortbewegen.

Mikolaj Stojanowicz (1998) laat in deze expositie pixel-achtige schilderijen zien uit de serie ‘Blok’, geïnspireerd door een flatgebouw en een jaar in isolatie. Hierin onderzoekt hij thema’s als ons onderbewustzijn en de ruimtes van overgang en onzekerheid.

Emilio Timp (1993) maakt metalen sculpturen die strak en minimalistisch zijn van vorm. In het werk is gezocht naar de juiste hoeveelheid spanning om een balans te bereiken. Met hun subtiele bewerking en vloeiende lijnen roepen ze een moment van verstilling en bezinning op.

Renée Verberne (1988) maakt fotografisch werk over het verlangen om samen te vallen met de natuur en het gelijktijdige besef dat dit onmogelijk is. Ze onderzoekt haar verlangen om thuis te komen in een wereld waar ze zich een vreemdeling voelt. In de beelden legt ze vast hoe ze de wildernis opzoekt.

Op zondag 23 januari zijn de kunstenaars aanwezig tussen 12.00 en 17.00 uur in de galerie. Geïnteresseerden zijn dan welkom om de kunstenaars live te ontmoeten en de werken te bewonderen. 

De openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Reserveren van een een tijdslot is noodzakelijk, dit kan aan de hand van een mail naar mail.ons@galeriepouloeuff.nl. De galerie verzoekt alle bezoekers vriendelijk om zich aan de dan geldende corona-voorschriften te houden. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Naardense hoofdverdachte van afpersen fruitbedrijf krijgt hoogste gevangensstraf Algemeen 27 sep, 14:59
Afbeelding
Lezing ir. Jan van der Kolk geeft ‘Zinspiratie’-lezing Natuur en Milieu 27 sep, 11:39
Logo
Afbeelding
Laagdrempelig contact over wijkproblematiek Wijkagenten Tool en Fennema organiseren gratis inloopspreekuur. Vraag maar raak! Politie 27 sep, 11:00
Afbeelding
Cursus Biodanza van start in De Lunet Algemeen 27 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
'Ik ben woest op mezelf' Kwieke Bussumse (95) maakt lelijke val; vier mensen schieten haar gelukkig snel en adequaat te hulp Mensen 27 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Vaste winkel in Zenderkerk Je kinderen uit hun kleding gegroeid? De Kids Kledingbank is er voor wie kleding nodig heeft regio 26 sep, 17:29
Logo
Afbeelding
Geschoold Register Uitvaartverzorgers Denise de Bruin-Versluis van Monuta Bussum ontvangt Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg Bedrijven 26 sep, 16:42
Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief