Afbeelding
Foto: PR

Feestelijke start van Kindcentrum Muiderkring

Algemeen

MUIDEN - De kinderen van het kinderdagverblijf én de peuterspeelzaal zijn vandaag gestart in het nieuwe Kindcentrum Muiderkring.

Er is heel hard gewerkt om de verhuizing op tijd gereed te hebben: de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de BSO waren tot vorige week in het centrum van Muiden gevestigd. Vandaag was alles ‘klaar voor de start’ in het nieuwe kindcentrum in de nieuwbouwwijk De Krijgsman.

De kinderen spelen er alsof ze nooit anders hebben gedaan, vertellen de pedagogisch medewerkers van Muiderkring. Een van de kinderen was even bang dat zijn knuffel niet was meegekomen in de verhuizing, maar natúúrlijk lag die gewoon voor hem klaar op de nieuwe plek. “Ook ouders vinden het gelijk heel warm aanvoelen”, zegt locatiemanager Annelieke Firet. Een mooie start dus voor het KDV en de PSZ van Muiderkring. De bso start deze woensdag, als ook school officieel de deuren opent. De PC Hooftschool gaat dan ook op die locatie beginnen.

Verkeer

In de omgeving van het kindcentrum wordt in 2022 nog veel gebouwd. Er rijdt bouwverkeer en wegen zijn nog niet overal klaar. Een veilige route naar het gebouw is belangrijk. Daarom krijgen ouders en kinderen informatie over veiligheid en bereikbaarheid van het gebouw. Ouders, verzorgers en kinderen wordt gevraagd vooral lopend of op de fiets naar het kindcentrum te komen via de met borden aangegeven route.

Met borden op straat is een route naar het kindcentrum aangegeven. Verkeersregelaars zijn de eerste dagen dat de school open is aanwezig om iedereen op de route te wijzen. Er is een Kiss & Ride strook voor mensen die toch met de auto komen. Dit is alleen voor het uitstappen van kinderen en niet bedoeld om te parkeren. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief