Naarden Vesting
Naarden Vesting Foto: Toon de Mol van Otterloo

Naarder maakt prachtige foto van Naarden-Vesting

Algemeen

NAARDEN - Toon de Mol van Otterloo uit Naarden heeft afgelopen vrijdag rond 15.00 uur een prachtige foto gemaakt langs het Vestingpad in Naarden-Vesting. Hij raakte al fietsend spontaan geïnspireerd door de mooie compositie en kleuren. De foto is geschoten op zijn eigen telefoon. 

Van Otterloo (68) is geboren en getogen in Den Haag en woont sinds 1991 in Naarden. Hij is dol op onbewerkte foto’s. “Vroeger wilde ik altijd fotograaf/cameraman worden, maar dat is er toen niet van gekomen.Uiteindelijk heb ik de Hotelschool gedaan. Fotografie is wel altijd mijn hobby gebleven. Ik schiet vaak vergezichten, stillevens, huizen, monumenten, kerken maar ook mensen. Ik maak vaak twee of drie foto’s van de compositie en gebruik nooit filters of Photoshop.”

Fotograferen is volgens De Mol van Otterloo een gevoelskwestie. “Mensen doen veel te lang over foto’s. Je kunt het beste je gevoel inzetten, in het moment blijven en kijken naar de compositie. De eerste foto’s zijn vaak het beste. Ik let het meeste op de lichtinval en vind spontaniteit belangrijk.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Naarden-Vesting bij daglicht. - Foto: Toon de Mol van Otterloo

Ook heeft het foto’s maken een meditatieve werking. “Het is heel rustgevend. Ik ga regelmatig naar de Veluwe om wild te fotograferen. Dat doe ik ‘s ochtends vroeg want dan is het nog stil. En altijd op de fiets. Daarvoor gebruik ik een handige app die mij vertelt waar de fietsknooppunten liggen. Werkt supergoed.”

Van Otterloo wil nog lang doorgaan met foto’s maken. Als het kan wilt hij er zelfs zijn beroep van maken. “Nu ben ik energie-adviseur en pensionado. In het verleden heb ik meer foto’s naar de redactie gestuurd, deze foto’s zijn vaak in het Naarder Nieuws geplaatst.”  

Uit de krant