Afbeelding

Jongen beroofd door lange, gewapende straatrover

Algemeen

BUSSUM - Een gewapende man heeft donderdagavond een Bussumse jongen (16) beroofd. De straatrover sloeg toe op de H.K. Onnesweg en vluchtte vervolgens weg met onder andere een telefoon, bankpas en de mp3-speler van de jongen. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

De straatrover sloeg 's avonds toe en bedreigde z'n slachtoffer met een wapen. Het slachtoffer was op dat moment kranten aan het lopen. De Bussumer werd gedwongen om met de dader mee te lopen naar een geldautomaat om geld op te nemen. De pas van de jongen bleek geblokkeerd. Ook toen ze even verderop wat probeerden te kopen, bleek de pas geblokkeerd. De straatrover beval de jongen naar huis te gaan. Daar sloeg de jongen meteen alarm. 

Agenten hebben nog lang naar de dader gezocht, maar zonder resultaat. Het signalement: een lange man van tussen de 20 en 25 jaar. De man was zwart gekleed met witte gympen. Ook had de straatrover een opvallend hoestje. De dader vluchtte weg naar de snelweg. Mensen die wat hebben opgemerkt, kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Uit de krant