Bussumse sport van het weekend

SDO vergeet te scoren en pakt punt

Ondanks genoeg kansen heeft SDO slechts een punt overgehouden aan het duel met het ervaren Pancratius. Het probleem was vooral dat de Bussumers vergaten te scoren, waardoor het slechts 0-0 bleef. SDO speelde sterk en kon de tegenstander kansloos laten. Vooral de achterhoede van de Bussumers gaf geen kans weg en dat zorgde er mede voor dat de Bussumers vooral aan aanvallen konden denken. Aanvallend kwamen de Bussumers echter tekort. Steeds was de opbouw wel goed, maar telkens als de bal rond de goal van de tegenstander kwam, maakte SDO fouten en kwamen er amper bespeelbare ballen voor het doel. SDO kreeg wel enkele grote kansen maar moest deze, vaak door wat foutjes, onbenut laten. De Bussumers hadden het geluk dat de tegenstander helemaal geen kansen kreeg, waardoor het duel toch nog een punt opleverde.

Allen Weerbaar alleen aan kop

Na 4 gespeelde duels gaat Allen Weerbaar vooralsnog aan kop van de zesde klasse. De Bussumse voetballers wonnen zondag wederom; het slechter presterende Sporting Amsterdam werd met 1-2 aan de kant gezet door de Bussumers. Eerder won Allen Weerbaar al van ZRC Herenmarkt en APWC met afgetekende scores. Alleen tegen de voornaamste concurrent DEVO'58 verspeelden zij met 2-2 punten. De komende weken speelt Allen Weerbaar tegen SV Parkstad en RAP.

Geen punten voor handballers BHC

De marge was dan wel krap, maar de handballers van BHC hebben afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen Lotus. De net wat beter presterende ploeg was met 27-22 te sterk voor de Bussumers. BHC staat na afgelopen weekend, na totaal 5 gespeelde duels, op plaats 5 van de poule. BHC heeft ondertussen 4 punten verzameld. Komend weekend spelen de handballers tegen Zaanstreek, dat tweede staat. Een week later speelt de ploeg nog een keer, daarna gaat het zaalhandbaljaar van start.

Ook nederlaag handbalsters

Ook de handbalsters van BHC hebben afgelopen weekend geen punten gepakt. Tegen concurrent en koploper SDS'99, het team waarmee BHC samen naar de zaal gaat, werd het 13-16 ten nadele van de Bussumers. BHC staat na afgelopen weekend op plaats 4 van de stand en speelt komende week nog één keer, tegen ASC'91. De tegenstander van komend weekend heeft vooralsnog geen enkel punt gepakt.

Esdo klopt korfballers DOC

De korfballers van DOC hebben ook tegen Esdo geen punten kunnen pakken. De Bussumers verloren na net wat meer dan een uur korfballen met 7-8 van Esdo. DOC begon sterker aan het duel dan de afgelopen weken, maar had problemen met het scoren van punten. Aanvallend werden nog wat foutjes gemaakt. De achterhoede stond de eerste helft goed, maar moest toch voor rust een 3-5 achterstand toestaan. DOC kon na rust ook amper punten pakken en moest zo genoegen nemen met een nederlaag. Esdo was net wat beter.

Zaalvoetballers sterk

Na een leuk duel tegen promovendus ACK hebben de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling vlak voor het weekend wederom de volle pot gepakt. De Bussumers hoogden het puntentotaal op tot zeven door de promovendus met 5-3 te verslaan. De Amsterdamse tegenstander zorgde nog voor volop gevaar, maar de Bussumers bleken alert. Toch kwam ACK voor rust op voorsprong. Na de rust bleek ZVV Jos Geerling toch een maatje te groot. ACK werd op karakter verslagen.