BFC verspeelt eerste punten

Algemeen

BUSSUM - Vooral door een futloze eerste helft heeft BFC zondag de eerste punten verspeeld. De afgelopen weken zo sterk startende Bussumse derdeklasser stapte tegen Vriendenschaar na anderhalf uur voetballen met 2-2 van het veld af.

BFC had vooral de eerste helft problemen. Het duurde even voordat de ploeg wakker was en echt tot voetballen kon komen. Dat lukte voor rust amper. De Culemborgse tegenstander mocht het spel bepalen en legde het betere voetbal op de mat. Veel grote kansen bleven achterwege, maar de Culemborgers konden toch op voorsprong komen. De tegentreffer leek BFC geen drang te geven om wat terug te doen. Sterker nog, de tegenstander kon de score nog voor rust verdubbelen toen de ploeg een strafschop benutte.

Na rust opende BFC wel de jacht op tegengoals, maar kwam ook een paar keer goed weg toen de tegenstander grote opgelegde kansen kreeg. Met wat beter voetbal dan voor de rust kon BFC na een uur voetballen een tegentreffer produceren. De goed spelende Tom Beekman trof doel voor de Bussumers. Nu gaf BFC na de goal wel een tandje extra. De Bussumers konden op 2-2 komen toen de ploeg ook een strafschop kreeg toebedeeld, na een vermeende handsbal. Aanvoerder Dico Knevel schoot de bal zonder problemen in de touwen. Na de tweede treffer kreeg BFC gedurende de slotfase kansen om zelfs op voorsprong te komen.