Hans Nagtegaal uit Bussum.
Hans Nagtegaal uit Bussum. Foto: PR

GDP-kandidaat raadslid Hans Nagtegaal tweede bij verkiezing Politicus van het Jaar

Politiek

GOOISE MEREN - Bussumer Hans Nagtegaal heeft de tweede plaats behaald bij de verkiezing Politicus van het Jaar van de Gooi en Vechtstreek. De nummer één was het Hilversumse CDA-raadslid Gerben van Voorden.

De verkiezing wordt sinds jaar en dag georganiseerd door de Bussumse CDA-er Bert Sonneveld. In 2020 ontstond discussie over het systeem dat bij de verkiezing wordt gebruikt. Sonneveld riep toen zelf burgemeester Pieter Broertjes uit tot winnaar. In 2019 won Jelmer Kruijt (GDP) de verkiezing en in 2018 was het de beurt aan de huidige voorzitter van het CDA in Noord-Holland, die toen nummer 7 was op de lijst van het CDA voor het Europees Parlement.

Nagtegaal kwam onlangs in het nieuws toen hij als bewoner een brandbrief stuurde aan de gemeenteraad over woningbouw bij woningbouwcomplex De Gooise Warande. Hij is kritisch over de manier waarop de gemeente extra woningen in de gemeente wil realiseren. Later bleek dat hij op de elfde plaats stond voor de kandidatenlijst voor het Goois Democratisch Platform voor e komende gemeenteraadsverkiezingen.

Uit de krant