De burgemeester is ook voorstander van een fusie met Naarden en Muiden
De burgemeester is ook voorstander van een fusie met Naarden en Muiden

Gemeenteraad steunt fusieplan Bussum Naarden Muiden

Algemeen

BUSSUM - De gemeenteraad is voor een fusie met Naarden en Muiden. Dat bleek gisteravond tijdens de gemeenteraad. Toch ging het niet zonder slag of stoot. In de brief naar de provincie moesten eerst een paar zaken nog duidelijker geformuleerd worden.

Zo wilde alle partijen dat de KNSF-claim niet op het bordje van de nieuwe gemeente komt. Dat zou ook 'essentieel voor het draagvlak onder de Bussumers zijn'. Verder kwamen er veel vragen over het inventariseren van de risico's. Die moeten helder zijn en bij onaanvaardbare risico's kan de fusie alsnog niet doorgaan. Tot slot bleek dat de fusiedatum van 2016 niet heilig meer is. Veel partijen vonden dat er meer tijd nodig is om alles goed te regelen. Daarom komt in de nieuwe brief naar de provincie te staan dat 2017 ook een mooie fusiedatum is.

Doordat er veel wijzigingen zijn en de brief maandag al ondertekend in Haarlem moet liggen, wilde de burgemeester de brief snel aanpassen en wegsturen. Dat kon niet ieders goedkeuring krijgen. De raadsleden wilden eerst de nieuwe brief met aanpassingen zien voordat er een handtekening onder komt. Na veel gesteggel werd besloten dat de brief dan eerst nog langs de fractievoorzitters gaat.  

Uit de krant