Petit Clos aan de Huizerweg 22
Petit Clos aan de Huizerweg 22

Nieuwe wijnzaak aan de Huizerweg geopend

Algemeen

BUSSUM - Een jaar na de start van Petit Clos in Laren openen vinologen Edward van Aardenne, Laurens van Weel en Erik Bartoo hun tweede winkel aan de Huizerweg 22.

Was in Laren al hun droom uitgekomen om hun passie voor ambachtelijke wijnen van kleinschalige boeren om te zetten in een wijnhuis, nu, met de opening van Petit Clos, is de cirkel rond. Zelf helemaal verzot op het bourgondische leven waar wijn en spijs hand in hand gaan, organiseren de vinologen maandelijkse themawijnproeverijen met vrije inloop, masterclasses met wijnboeren en regelmatig wijn-en-spijsavonden.

Door de laagdrempeligheid van de winkel,trekt Petit Clos niet alleen de doorgewinterde wijnkenner aan. Ook de beginnende en jonge wijndrinker kan bij het wijnhuis terecht. "Een mooie wijn hoeft niet duur te zijn". zegt Laurens. Petit Clos werkt met ambachtelijke wijnboeren, waarbij biologische en ecologische teelt een belangrijk criterium is. Eerstvolgende wijnproeverij is op zaterdag 5 oktober van 10.00 - 17.30 uur. Thema is Rhône, inloop is vrij.

 

Uit de krant