Hans Kloosterman toont paradepaard tafel 'Le Havre'
Hans Kloosterman toont paradepaard tafel 'Le Havre'

Friese meubelmaker Westra strijkt neer in Bussum

Algemeen

BUSSUM – In hartje Bussum (Kerkstraat 2) heeft afgelopen weekend Westra-Interieur haar deuren geopend. Met een unieke collectie van handgemaakte tafels, kasten en dressoirs willen de Friese meubelmakers ook dit deel van Nederland overtuigen van de schoonheid van hun ambachtelijke product.

In 2005 nam de naamgever van Westra-Interieur, Feico Westra, samen met zijn vader de stap om een eigen meubelmakerij te beginnen. De Friese meubelmaker had toen al twintig jaar ervaring op zijn naam staan, gepokt en gemazeld bij zijn leermeesters van Pilat Pilat Design, bekend om haar robuuste en ambachtelijke meubels. Toen Pilat Pilat haar productie verplaatste naar Bosnië was Feico Westra rijp voor een eigen onderneming. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van twee naar zestien medewerkers, waaronder veel familieleden.

De opening van een winkel, centraal in Nederland, was een logische stap voor het bedrijf dat hun meubels grotendeels via internet verkoopt. "Mensen willen de meubels zien, ruiken en voelen", vertelt Kloosterman. "Bij onze fabriek hebben we een kleine showroom, maar voor veel klanten is Friesland erg ver weg. Met de winkel in Bussum zijn we veel beter bereikbaar." 

 

Uit de krant