Afbeelding

Fort Werk IV doelwit van vandalen

Algemeen

BUSSUM - Fort Werk IV, vlak achter Spant!, heeft de afgelopen jaren een geweldige metamorfose ondergaan. En hoewel het de wens is om het rijksmonument vrij toegankelijk te maken, blijkt dat moment nog ver van de praktijk af te staan. Het fortwerk is namelijk regelmatig doelwit van vandalen. Daarom roept de Stichting tot Beheer van Fort Werk IV de gemeente op maatregelen te nemen.

Luud Wierenga van de stichting: "Helaas hebben we dit jaar veel last van vandalisme. Mensen die bewust kattenkwaad willen uithalen. Zo hebben we dit jaar al twee inbraken gehad, maar er is ook een deur opengebroken, er zijn sloten vernield, een beeld van meer dan 10.000 euro is kapot gemaakt. Het loopt de spuigaten uit." De stichting wil daarom dat de gemeente goede hekken rondom het fort plaatst en de bosjes snoeit. 

Wethouder Nen van Ramshorst laat weten in overleg te gaan met Fort Werk IV en Spant!. "Het moet veiliger en we gaan met elkaar kijken hoe we dit gaan aanpakken. Hopelijk kunnen we voor de winter nieuwe hekken plaatsen." 

Uit de krant