José Roeken vertelt in het Filmhuis Bussum
José Roeken vertelt in het Filmhuis Bussum

Lezing over Jane Austen op 2 oktober in Filmhuis Bussum

Algemeen

BUSSUM - José Roeken uit Bussum is gefascineerd door de schrijfster Jane Austen. Ze heeft tientallen boeken, postzegels en alle dvd's. Afgelopen zomer volgde ze zelfs een Summer Course over de schrijfster aan de Universiteit in Londen. Nu vindt ze het tijd om haar kennis en passie over te dragen en dat doet ze woensdag 2 oktober tijdens een speciale lezing over het 200-jarig bestaan van de bestseller Pride and Prejudice.

Roeken bestudeerde heel veel van het leven van de schrijfster, die in 1813 het bekende boek Pride and Prejudice schreef. "Het verhaal gaat over een moeder die haar vijf dochters aan de man wil brengen. Ze beschrijft heel scherp het sociale verkeer en deed dat niet onder haar eigen naam, maar vermeldde enkel 'written by a lady'. In die tijd was het heel ongebruikelijk dat boeken door vrouwen werden geschreven. Jane Austen is voor mij de uitvinder van de romantische komedie."

José Roeken wil haar fascinatie overbrengen op woensdag 2 oktober om 19.30 uur in het Filmhuis Bussum. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.filmhuisbussum.nl of kijk op www.austentales.nl.

Uit de krant