Afbeelding

Samengaan met Muiden wekt zorgen

Algemeen

BUSUM – Moeten we fuseren om de problemen van Muiden op te lossen? Bussumers bleken gisteravond tijdens de informatieavond over de fusie zich grote zorgen te maken over de negatieve financiële gevolgen van het samengaan met Muiden.

Een kleine 40 aanwezigen, waaronder diverse raadsleden, hadden zich in het gemeentehuis verzameld. Daar vertelde burgemeester Henk Heijman eerst wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd in het fusieproces. Wilde Bussum voorheen alleen met Naarden fuseren, nu wordt het voorstel van de provincie opgevolgd om ook Muiden erbij te betrekken.

Volgens de burgemeester moeten we de helpende hand uitsteken, want Muiden vormt een bestuurlijk acuut probleem. De meeste zorgen bij de aanwezigen gingen vooral over de dreigende KSNF-claim van ruim 360 miljoen euro. Vele aanwezigen drongen aan op zwart-op-wit vastleggen dat de nieuwe gemeente niet opdraait voor deze kosten. De burgemeester antwoordde dat deze claim zeker een breekpunt is. De gemeenteraad neemt donderdag een standpunt in. 

Uit de krant