Afbeelding

20 jaar cel geëist voor steekpartij op station

Algemeen

BUSSUM - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep 20 jaar cel geëist tegen een man die verdacht wordt van het neersteken van zijn hoogzwangere ex-partner en haar nieuwe vriend in Bussum op 16 augustus 2009. Het mannelijke slachtoffer overleefde de steekpartij niet.

De verdachte en zijn ex-partner, die sinds 2005 uit elkaar waren, troffen elkaar op station Naarden-Bussum om te praten over de omgangsregeling voor hun dochter. Daar stak verdachte zijn ex drie keer in de linkerzij en borst. De ongeboren baby werd niet geraakt. De nieuwe vriend van de vrouw zag het gebeuren en schoot zijn vriendin te hulp. Daarop stak verdachte ook op de nieuwe vriend van zijn ex in met fatale afloop.

Het OM vindt dat de verdachte handelde met voorbedachten rade. Er is dus sprake van moord en poging tot moord. "Verdachte heeft doelgericht gestoken met een tevoren meegenomen steekwapen in de hartstreek van beide slachtoffers", aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Het OM vindt dat alleen een langdurige gevangenisstraf recht doet aan de ernst van de feiten. "Op klaarlichte dag hebben omstanders dit zien gebeuren. Tot op heden is de impact enorm voor de vrouw en haar kinderen. Ze leeft ondergedoken en is bang voor eerwraak. Een langdurige gevangenisstraf is passend en geboden", aldus de advocaat-generaal. De rechtbank veroordeelde de man tot 18 jaar cel voor moord en poging tot moord. De uitspraak is over twee weken.

Uit de krant