De eerste Gooise Goede Doelen Markt was een succes
De eerste Gooise Goede Doelen Markt was een succes

Ruim 2000 euro opgehaald bij Gooise Goede Doelenmarkt

Algemeen

BUSSUM –   De eerste Gooise Goede Doelenmarkt, afgelopen vrijdagavond gehouden in Bussum, heeft ruim 2000 euro opgeleverd. Vijftig goede doelen presenteerden zich op deze markt, georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van notariskantoor Doude van Troostwijk.

Notarissen Dirk en Helmi Doude van Troostwijk hadden hun vrienden en relaties gevraagd om geen cadeaus mee te nemen naar het lustrumfeest, maar een bedrag te stoppen in de speciale Gooise Goede Doelenpot. Deze collecte leverde meer dan tweeduizend euro op, die verdeeld wordt onder de aanwezige organisaties. Enkele organisaties kregen direct toezeggingen voor lijfrenteschenkingen, samen ook goed voor enkele duizenden euro's.

De Gooise Goede Doelenmarkt werd geopend door de Bussumse locoburgemeester Gerard Boekhoff. Hij maakte vervolgens een uitgebreide ronde langs alle kramen op de markt. Zowel landelijke organisaties, zoals Nierstichting en Natuurmonumenten, als plaatselijke en regionale stichtingen uit het Gooi waren aanwezig. "Ik zag zo veel betrokkenheid en inzet van mensen op heel veel verschillende gebieden, dat was echt leerzaam én hartverwarmend", aldus Boekhoff. De goede doelen kwamen niet alleen voor het geld. Er werden ook nieuwe vrijwilligers gevonden en nieuwe samenwerkingsvormen besproken. De notaris hoopt dat de Gooise Goede Doelenmarkt uitgroeit tot een jaarlijkse traditie.

Uit de krant