Afbeelding
Foto: Dirk-Jan Methorst
foto’s

Samen Doen brengt 81 kerstdiners rond in Muiden en Muiderberg

Mensen

MUIDEN/MUIDERBERG - De ouderen in Muiden en Muiderberg hebben deze week van een heerlijk kerstdiner kunnen genieten. Burgemeester Han ter Heegde kwam met bezorgen een handje helpen! Dat vonden de gasten bijzonder leuk.

De koks (Lucien Dijkmans, Dirk Jan Methorst, Timo Stalenhoef, Hans van den Eersten, Robin van der Sluijs) hebben zich bijzonder uitgesloofd om een heerlijke kerstmaaltijd te bereiden. Anneke van der Berkmortel en Magda Fokker zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep.

De maaltijdboxen zagen er goed verzorgd uit. Het menu bestond uit zalmbonbon gevuld met garnalen, gazpacho (Spaanse koude soep), Irish Stew met pastinaakaardappel puree en een stoofpeertje. Het nagerecht een Engelse Trifle met cake, vanillekwark, fruitcompote, slagroom en vers fruit. De stoofpeertjes zijn gemaakt door cliënten van zorgboerderij Hoogerlust en bewoners van September; een bijzondere mooie samenwerking. In de doos zat een speciaal voor de gelegenheid ontworpen placemat, kerstkaart, servet en mooie Kerstster van Bloemstore Muiden. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van MAXIS Muiden en Bloemstore Muiden.

“Ik ben bijzonder trots op alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. We ontvangen deze dagen vele lieve kaartjes, e-mails en Facebookberichten van onze gasten om ons te bedanken. Het is hartverwarmend dat de mensen zo blij zijn. We hopen zo een beetje aandacht en vrolijkheid te brengen in deze moeilijke tijd”, vertelt Samen Doen-coördinator Sandra Deuling.

Samen Doen is opgericht in februari 2016. Er wordt elke week op dinsdag samen gekookt en gegeten (tijdens corona worden de maaltijd bezorgd). Meteen vanaf de start bleek er veel belangstelling voor te zijn. Aanvankelijk werd er gekookt in de PC Hooftschool, maar de laatste drie jaar in de Kazerne. Dankzij een donatie van woningbouwvereniging is de keuken verbouwd en een nieuw elektrisch fornuis en een nieuwe afzuigkap geïnstalleerd. Sinds november 2017 is Samen Doen ook in Muiderberg, in De Rijver, actief. Daar wordt om de week op dinsdag gekookt. Voor Samen Doen zijn ongeveer veertig vrijwilligers actief. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant