Afbeelding
Foto: Willem de Zwijger College

Leerlingen van ‘t Willem doen mee aan UNESCO-actie voor voedselbank

Mensen

BUSSUM - Leerlingen van het Willem de Zwijger College hebben meegedaan aan de landelijke Unesco-kerstpakketten actie voor de voedselbank. 

Het Willem is een Unesco-school. In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze te voorzien van voedselpakketten. In de omgeving van alle scholen, ook in het Gooi, zijn er gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Totaal zijn zeventig pakketten gemaakt. Het ging om kerstpakketten met niet alleen eten en drinken, maar ook met feestelijke en ‘luxe’ artikelen. 

“Ook heel veel ouders van onze leerlingen zijn de afgelopen periode langs geweest op school met allerlei artikelen. Het was hartverwarmend alles in ontvangst te nemen en te merken dat er wordt stilgestaan bij gezinnen, ouders en kinderen in onze regio die het niet zo breed hebben en hen op deze manier een hart onder de riem te steken”, aldus een woordvoerder van de school. Ook een mooie kerstkaart mocht natuurlijk niet ontbreken. “De actie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van Fonnie en Wim Haverkamp van de voedselbank. Heel erg bedankt namens alle leerlingen!”

Afbeelding

Uit de krant