Bussumse sport van het weekend

Weer zege voor BFC

Met weer een zege heeft BFC de goede start van een week geleden knap een vervolg gegeven. De Bussumse promovendus was beter en versloeg het Almeerse Waterwijk met 0-2. Door blessures en de rode kaart van een week geleden moest BFC het elftal wat aanpassen, maar werd er toch goed gestart. De Bussumers kregen al snel kansen, maar hadden vooral de eerste fase ook wel het geluk dat de keeper goed stond te spelen en daarmee een Bussumse achterstand kon voorkomen. Toch kon BFC de voorsprong pakken. Al na slechts enkele kansjes kon Siemen van Tongeren na een goede pass van Rob Boel de score openen voor BFC. De voorsprong leek echter verlammend te werken op het spel van BFC, waardoor de Almeerse tegenstander nog voor rust kansen kreeg om wat terug te doen. Na de rust werden de toeschouwers amper vermaakt door de twee ploegen. BFC speelde op een laag tempo, maar kon wel standhouden. De tegenstander werd wat feller en kreeg zelfs een rode kaart. Ook met een overtal duurde het even voordat BFC de genadeklap kon geven. Deze klap kwam pas laat toen aanvoerder Dico Knevel de score kon verdubbelen en BFC zo de tweede zege kon geven.

Forse nederlaag handballers BHC

Een week na de zege op SV Zeeburg hebben de handballers van BHC een zware klap te verwerken gehad. De Bussumers verloren met 24-8 van het veel sterkere LHV. LHV was op alle fronten sterker dan het naar vorm zoekende BHC. De Bussumers kregen slechts enkele kansjes en moesten vooral ballen wegwerken. LHV kon de zege al snel zeker stellen. Voor BHC was het al de tweede zware nederlaag. Ook het eerste duel werd met een forse marge verloren.

Wel zege handbalsters

De handbalsters van BHC konden afgelopen weekend wel twee punten pakken. Een week na de goede start tegen Baarn (18-8) werd ook het tweede duel gewonnen. De Bussumers waren met 13-14 net wat sterker dan Celeritas. Door de twee zeges gaan de Bussumse handbalsters vooralsnog aan kop. BHC heeft, net als SDS'99 dat ook twee keer won, zes punten vergaard.

DOC geeft punten weg

Er waren genoeg kansen, maar toch heeft DOC geen punten overgehouden aan het treffen met Eemvogels. De korfballers verloren met 8-9. De twee ploegen waren lang aan elkaar gewaagd. DOC kon vlak voor rust knap een voorsprong pakken nadat de ploeg nog traag startte. Na de rust werden echter te veel kansen om zeep geholpen. Eemvogels kon ttoeslaan en terugkomen van de achterstand. De bezoekers wonnen alsnog.

Zaalvoetballers sterk

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben vlak voor het weekend de eerste punten gepakt. De Bussumers boekten een krappe zege op DVO'98. De Zwaagse ploeg werd met 2-1 aan de kant gezet. De Bussumers konden na rust een achterstand rechtzetten. Jesse Stroomberg zorgde voor de eerste treffer, Rowell van der Meer kon even later knap de tweede goal maken. DVO'98 had daar geen antwoord meer op.