SDO geeft pas laat toe tegen JOS/Watergraafsmeer

BUSSUM - Lang werd er gestreden voor de punten, maar toch heeft SDO zondag wederom een nederlaag geleden. De kersverse Bussumse eersteklasser kon tegen het gelouterde JOS/Watergraafsmeer lang standhouden, maar stapte alsnog met een 1-2 nederlaag van het veld. Een week geleden werd er ook al verloren.

SDO was vooral voor de rust sterk. De Bussumers probeerden JOS/Watergraafsmeer op te vangen en dan vervolgens aan de bal snel tot de voorhoede te komen. Het duurde even voor dat JOS/Watergraafsmeer daar antwoord op had. De Amsterdammers kwamen amper aan voetballen toe en hanteerden vooral de lange bal. Toch was het JOS/Watergraafsmeer dat de eerste kansen kreeg, maar deze bleven onbenut. SDO was trefzekerder en kon al snel een eerste goal op het scorebord zetten toen Ilias el Mazouji kon scoren na een goede aanval met Sven Peereboom. Daarna was het vooral JOS/Watergraafsmeer dat op de helft van SDO acteerde. De Amsterdammers kregen wel wat kansjes en werkten er één daarvan tegen het houtwerk. Verder bleef de schade voor de Bussumers voor de rust nog beperkt en kon SDO de voorsprong vasthouden.

Tweede helft
Na de rust veranderde het spelbeeld amper. JOS/Watergraafsmeer was vooral aan de bal en probeerde meerdere keren de aanval te zoeken. Toch kon SDO de voorsprong nog even vasthouden. Pas na een uur voetballen kon JOS/Watergraafsmeer een kans benutten toen aanvaller Paul Bekker SDO-doelman Rolf Hazelaar kon passeren. Het was voor SDO het teken om ook weer eens de aanval te zoeken. Ondanks dat de ploeg onder druk bleef staan, kon SDO ook zelf voor gevaar zorgen en kwamen er enkele kansjes. Mede doordat er wat kansjes kwamen, kon SDO lang standhouden en leek de ploeg een punt te pakken. Toch kon JOS/Watergraafsmeer de Bussumers op het allerlaatste moment verslaan. Toen SDO de bal wegtrapte omdat er een JOS-speler geblesseerd was, pakte de tegenstander de bal op en volgde er een snelle aanval en vervolgens een goal.