GDP-verkiezingsteam.
GDP-verkiezingsteam. Foto: GDP

Kandidatenlijst GDP ‘weerspiegelt de wens tot echte verandering’

Politiek

GOOISE MEREN - Het Goois Democratisch Platform (GDP) heeft in haar algemene ledenvergadering (ALV) van 16 december een zeer sterke en diverse kandidatenlijst vastgesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Tenminste dat vindt het GDP-bestuur.

GDP is een relatief nieuwe partij, die bij de aankomende verkiezingen pas vier jaar bestaat. Desondanks is er een sterke en brede partij ontstaan, die duidelijk weerklank vindt bij de inwoners. “De nieuwe kandidatenlijst reflecteert dat”, aldus Leonard Koningswijk, bestuursvoorzitter GDP.

Het kan ook anders!

Op de lijst staan 24 kandidaten uit zowel Bussum, Naarden, Muiden als Muiderberg. “De lijst is bovendien evenwichtig in aantallen mannen en vrouwen, ervaren en minder ervaren in de politiek en oudere en jongere kandidaten. Het bestuur is verheugd dat de partij blijkbaar zoveel aantrekkingskracht heeft ontwikkeld dat er zich verschillende kandidaten hebben gemeld met een uitstekende politieke ervaring, sommige daarvan zijn afkomstig van andere partijen. Stuk voor stuk kandidaten die het tijd vinden voor een andere politiek, gekenmerkt door veel meer betrokkenheid van en inspraak door de bewoners. Dat is dan ook de inzet van de verkiezingen, die het GDP ingaat met de leus: het kán ook anders!”

Tot lijsttrekker is uitgeroepen Jelmer Kruijt, de huidige fractievoorzitter en oprichter van de partij. Kruijt heeft in de afgelopen vier jaar samen met de fractie gestreden voor een transparanter beleid, waarin de inwoners veel meer betrokken worden in de besluitvorming. Vanuit de oppositie zijn tal van moties en amendementen ingediend om dat te bereiken. Het GDP-bestuur verwacht dan ook dat de inwoners van Gooise Meren bij de aankomende verkiezingen die inzet van de fractie zullen belonen. Naast Jelmer Kruijt wil ook Erik Pieter Vlaanderen zijn werk in de raad graag voortzetten. Nieuw in de Top 4 zijn Vera van Etten en Claudia Weemhoff. Zij hebben allebei uitstekende eerdere ervaring in de politiek, die zij nu voor het GDP willen inzetten. Lijstduwer is huidig GDP-raadslid Jan Kwekkeboom.

1 Jelmer Kruijt Naarden 2 Vera van Etten Muiderberg 3 Erik Pieter Vlaanderen Muiderberg 4 Claudia Weemhoff Naarden 5 Frank Wyers Bussum 6 Peter Schröder Naarden 7 Jan van Gilse Naarden 8 Marcel van der Wal Naarden 9 Marleen van Hovell Naarden 10 Marga Voorn Muiden 11 Hans Nagtegaal Bussum 12 Pieter Knecht Naarden 13 Lida van der Does Naarden 14 Harmen Bisschop van Tuinen Bussum 15 Wouter Wormhoudt Muiderberg 16 Martin van Vugt Bussum 17 Nynke Jordaan - Aalders Naarden 18 Henny Wormhoudt Muiderberg 19 Marion van Meekeren Muiderberg 20 Leonard Koningswijk Naarden 21 Angela Nagel -Endenburg Muiderberg 22 Leo Dooper Muiderberg 23 Cathy Burger Naarden 24 Jan Kwekkeboom Bussum

Uit de krant