Wat gaat er gebeuren met het Scapino-terrein is al jaren de grote vraag.
Wat gaat er gebeuren met het Scapino-terrein is al jaren de grote vraag. Foto: Enter Media

‘Centrum Bussum moet sfeervoller’

Algemeen

BUSSUM - In deze krant luidde Brigitta Boonacker van de Ondernemers Vereniging Gooise Meren (OVGM) vorige week terecht de noodklok over het feit dat de gemeente Gooise Meren ondanks vele mooie beloften vrijwel niets doet aan het sfeervoller maken van het Bussumse centrum. Mooie plannen verdwenen in laden of werden in de prullenbak gesmeten. Verder bleef het stil. Dat schrijft lezer Antoon F. Bruggeling uit Naarden.

“In maart zijn er weer verkiezingen. De politieke partijen van Gooise Meren presenteren dan weer hun plannen voor de komende jaren. Het ene plan is vast nog mooier dan het andere. Brigitta Boonacker wijst er in het artikel op dat de politiek het economisch belang vergeet. Willen mensen ook in de toekomst graag in Bussum blijven winkelen dan moet er toch echt wat gebeuren. Ik roep dat al jaren!”, gaat de Naarder verder in zijn brief.

Muisstil

“Al tientallen jaren wordt er door het gemeentebestuur geroepen dat het centrum sfeervoller en groener moet worden. Ellen van Vossen presenteerde vergroeningsplannen en architect Theo Fambach en planoloog Ben de Veth kwamen met mooie plannen voor de Scapino-locatie, nadat in 2013 plannen voor dit gebied werden afgewezen door de raad. We zijn nu negen jaar verder en het is nog steeds muisstil op het raadhuis. Geen enkel nieuw plan.”

Bruggeling: “Zelf heb ik diverse artikelen geschreven over het centrum, ook over een opknapbeurt van de Nieuwe Brink. In 2013 zat ik in werkgroepen die met mooie plannen kwamen, maar er werd totaal niets mee gedaan. Kom in de nieuwe raadsperiode eindelijk wél met interessante plannen voor het centrum en Scapino. Laat dat niet nog eens jaren duren.”

Uit de krant