Afbeelding
Foto: GooiTV

GooiTV zendt op kerstavond Festival of Lessons and Carols uit

Algemeen

GOOISE MEREN - Door alle nieuwe coronamaatregelen zijn er dit jaar weer geen kerstnachtdiensten. De volkskerstzang in Naarden en de diverse concerten die jaarlijks worden gehouden zijn ook dit jaar weer afgelast. “Kerstmis is niet compleet zonder volkskerstzang, kerstconcert of nachtmis”, zegt Ruud Bochardt van GooiTV.

Zijn tv-station en het vocaal ensemble hebben samen daarom opnieuw de samenwerking gezocht met het Wilhelminaconsort en organist Bram Brandemann. “Zo kunnen we toch een kerstnachtdienst maken voor iedereen.” De opnamen voor ‘A Festival of Lessons and Carols’ hebben afgelopen zondag in de Wilhelminakerk plaatsgevonden. De uitzending is op kerstavond 24 december vanaf 20.00 uur, met herhalingen op 25 en 26 december.

De traditie van ‘A Festival of Lessons and Carols’ komt oorspronkelijk uit Engeland en is met name bekend gemaakt door het wereldberoemde koor van Kings College uit Cambridge. In dezelfde traditie, waarbij de bekende lezingen worden afgewisseld met muziek, is ook het programma voor dit jaar samengesteld. De lezingen worden verzorgd door Evert-Jan van Katwijk, Petra Smit, Leendert van der Sluis en Joke Koelewijn. 

Uit de krant